Integrisana kampanja

Nezavisni mediji
zavise od tebe!

Project details

Category

Integrisana kampanja

Mnogi nezavisni, lokalni i istraživački mediji u Srbiji sve češće moraju da se oslone na podršku građana kroz pretplatu, donacije ili crowdfunding modele. Kampanjom „Nezavisni mediji zavise od tebe“ fokusirali smo se na temu kako ta podrška utiče na kvalitet, istinitost i dostupnost informacija koje su građanima neophodne da bi bolje razumeli svet oko sebe.

 

Pored TV spota i oglasa u okviru kampanje je realizovan i niz kratkih „doku-klipova“ u kojima su novinari i urednici nezavisnih medija rasvetljavali ključne teme kampanje dok smo u objavama na društvenim mrežama insistirali na vrednosti i ceni koju rad nezavisnih medija ima.

 

Istraživanje sprovedeno nakon kampanje otkrilo je povećanje broja onih koji nezavisne medije smatraju važnim i kredibilnim izvorom informacija (38%). Zabeležen je i porast broja onih koji su spremni da te medije podrže (sa 11% na 18%), kao i spremnost građana da izdvoje veći iznos za pretplatu ili podršku nego u 2019. godini, što je odličan rezultat ukoliko imamo u vidu ekonomsku situaciju u zemlji.

Share on
Previous

Point of Wellness

Next

Drive Cafe
Upoznaj Srbiju